Ubuntu-steunpunten

Veel vrijwilligers in de Ubuntu-NL en Ubuntu-BE-gemeenschap hebben zich opgegeven als steunpunt via het Ubuntu-NL Forum. U kunt een steunpunt in de buurt vinden via de Ubuntu-NL-kaart. Mocht u geen hulp kunnen vinden via het forum of heeft u meer persoonlijke hulp nodig, dan kunt u altijd een steunpunt raadplegen.

Ook steunpunt worden?

Wie al wat meer van Ubuntu weet en anderen kan helpen bij het zoeken van oplossingen, is meer dan welkom om ook steunpunt te worden. Meldt u aan op het Ubuntu-NL Forum en geef uw gegevens door via uw forumprofiel.

Let op! Het is de bedoeling dat een Ubuntu steunpunt thuisgebruikers op vrijwillige basis helpt.  Indien een steunpunt onkosten moet maken (denk aan reiskosten) is het verstandig om vooraf met de hulpvragende af te spreken in hoeverre de hulpvragende deze vergoedt.

Steunpuntenkaart

Op de steunpuntenkaart vindt u een kaart met alle Ubuntu-NL forumleden die hun locatie hebben doorgegeven. Dit is een aangepaste Google Maps kaart met wat extra voorzieningen om u te helpen een steunpunt te vinden.

Hoe werkt de steunpuntenkaart?

• Rechtsonderin vindt u de mogelijkheid om ieder lid weer te geven of alleen de steunpunten.
  • Linksonderin kunt u zoeken op adres om zo snel een steunpunt bij u in de buurt te vinden.
  • Als er veel leden in de omgeving zijn, worden deze gegroepeerd om zo de laadtijd van de kaart te beperken. U kunt inzoomen om de individuele leden te zien.
  • Als u op het pictogram van een lid klikt, krijgt u een schermpje te zien met daarin de naam en avatar van een lid en of deze een steunpunt is. Steunpunten hebben ook een andere marker (meer oranje in plaats van geel) om makkelijker te herkennen te zijn.
  • Klikt u op een steunpunt, dan kunt u snel en simpel via de kaart zelf een bericht sturen naar dit steunpunt. Let wel op dat u een geldig e-mailadres opgeeft, anders kan een steunpunt geen antwoord sturen.
hosting: hcc! logo Bit logo